ALLROUND FINANCE MANAGER

Drijvende kracht in de verdere ontwikkeling van NewStar


FINANCIELE SPARRINGPARTNER// In deze uitdagende en financieel eindverantwoordelijke rol stuur je de financiële organisatie van NewStar aan en bouw je deze verder uit. Daarnaast richt je nieuwe financiële processen in en zorg je voor de juiste rapportages op zowel financieel als commercieel/operationeel gebied. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van de jaarrekening, het jaarlijkse budget en meerjarige plannen. Je bent het eerste contactpunt voor directie, aandeelhouders en banken voor toelichting op de financiële ontwikkeling en je bent de sparringpartner voor de directie om strategie te vertalen naar financiële impact. Je bent voortdurend actief in het doorgronden van NewStar op bedrijfseconomisch vlak en identificeert daarbij verbeteringspotentieel om in resultaat om te zetten (o.a. margebeheersing, werkkapitaalbeslag, cashflow). Ook stel je business cases op ter ondersteuning van strategische besluitvorming.


ONTWIKKELEN// Jij wordt gedreven door het ontwikkelen en verder professionaliseren van de financiële administratie, de organisatie en de processen. Met het ontwerpen, inrichten en continu verbeteren van (financiële/operationele) management rapportages lever je een belangrijke bijdrage aan de verdere professionalsering van de aansturing van NewStar.


BREED// Met je financiële eindverantwoordelijkheid geef je leiding aan het Finance team van NewStar en je zorgt voor een optimaal functionerende boekhouding in het juiste boekhoudpakket. Je bent lid van het MT, rapporteert aan de Managing Director en je vervult ook een coördinerende rol van de HR zaken binnen Newstar.


ANALYTISCH & GESTRUCTUEERD// Je begrijpt dat analytisch en gestructureerd denken en werken essentieel is om je rol als Finance Manager succesvol in te vullen. Je weet daarmee op basis van feiten en cijfers de directie te ondersteunen in het maken van de juiste beslissingen. En je weet overzicht te creëren en prioriteiten te stellen. Je kijkt vooruit en ondersteunt de directie in de dialoog met stakeholders over ontwikkelingen en je laat daarbij visie zien. Je weet risico’s goed te wegen en de directie direct daarin te ondersteunen. Je helpt om kansen te analyseren en levert een bijdrage om ze te verzilveren.


ONDERNEMEND// In een middelgroot, groeiend en internationaal opererend bedrijf als NewStar past een proactieve Finance Manager. Je realiseert je dat je in een MKB-cultuur opereert en niet in een corporate omgeving. Daarom ben je hands-on en nuchter ingesteld en gericht op de executie. Je schuwt het niet om zelf operationele activiteiten uit te voeren. Je bent niet alleen overtuigend door verstand van zaken te hebben maar ook door een hoge gunfactor. 


NEWSTAR// NewStar, gevestigd in Haarlem, is een toonaangevende fabrikant van ophangsystemen voor televisies, monitoren, beamer, PC's, laptops, tablets, speakers en overige hardware. Het bedrijf is in korte tijd uitgegroeid tot een Europese marktleider en is actief in meer dan 25 landen. Professionaliteit, ambitie en plezier gaan bij ons hand in hand. We gaan voor elkaar door het vuur, springen bij voor collega’s als dit nodig is en vieren samen successen. 


JOUW PROFIEL// Je beschikt over een afgeronde financieel-bedrijfseconomische opleiding op minimaal HBO-niveau en je hebt minimaal 5 jaar succesvolle ervaring in een financiële management functie. Bij voorkeur bij een middelgrote, internationale organisatie. 

Je bent bekwaam in het managen van de financiële administratie en het uitvoeren van financial control activiteiten. 

Je bent hands-on, analytisch en professioneel gedreven. Je hebt de wil en drive om zaken te ontwikkelen en te verbeteren en je hebt de ambitie om door te groeien naar een Finance Director functie. Tenslotte beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel het Nederlands als het Engels.


CONTACT// Herken jij jezelf hier in? Mail je CV met motivatie t.a.v. Dick van Baarlen naar dvb@newstar.nl.